TEL KADAYIF BÖREĞİ

8 Temmuz 2015

DİL PEYNİRLİ TEL KADAYIF BÖREĞİ



MALZEMELER

250 gr tel kadayıf
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
Dil peyniri


TARİFİ

  • Börek sosu yapmak için süt , yumurta , yoğurt ve tuzu derince bir kaba alıp çırpalım.
  • Kadayıfın yarısını pişirme kabına koyalım ve sosun yarısını dökelim. Üzerine peynir koyup kalan kadayıfı ardından da sosu dökelim.
  • Elimizle hafifçe bastıralım.( Böylece kadayıfı düzleştirmiş olacağız ve daha kolay dilimleyecegiz.) Dilimleyelim.
  • 180°C fırında alt üst konumda kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kadayıf böreğimizi tekrar dilimleyerek sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder